Tetap Bagus tanpa Beliau

KETUA pasukan Shahrul Saad 0ptimis Perak mampu menyerlah dalam kancah Liga Malaysia musim depan meskipun keh!langan pemain tengah kebangsaan, Brendan Gan yang berpindah ke Selangor.

Shahrul berkata, ini kerana ada beberapa pemain muda yang dilihat berp0tensi diketengahkan sekali gus mengisi kekosongan ditinggalkan Brendan khususnya di jen tera tengah.

“Saya rasa ada yang mampu gantikan Brendan, terutama pemain muda. Mereka akan ambil cabaran ini dan saya amat yakin dengan semangat yang ditunjukkan, mungkin mereka akan lebih menyerlah daripada Brendan.

“Bagi saya juga, keluar masuk (perpindahan) pemain ini perkara biasa untuk setiap pasukan. Kami sentiasa p0sitif, kami masih lagi bersama Perak dan kami akan terus berjuang,” katanya.

Selain itu, Shahrul menyatakan kehadiran striker import, Guilherme De Paula dari Brazil juga akan memberi t0nik tambahan kepada jentera ser@n gan The Bos Gaurus berbekalkan pengalaman dan ket@jamannya di depan gol lawan.

“Saya rasa dia (Guilherme) dah biasa dengan Liga Malaysia. Dia juga menjaringkan banyak gol dengan Kuala Lumpur musim lalu. Saya harap dia dapat teruskan m0mentum itu bersama Perak pula,” katanya.