Tak layanlah.

DATUK Ong Kim Swee enggan melayan d3sakan segel!ntir pihak yang mahu beliau melet@kkan jawatan selakv jurulatih skuad bawah 22 (B-22) tahun negara ketika peluang Malaysia untuk mara ke separuh akhir Sukan Sea 2019 masih terbuka.

Bagaimanapun, Kim Swee mengakui ia pen@mpilan terakhirnya di pentas Sukan Sea selepas membimbing pasukan dalam empat edisi lalu bermula di temasya Indonesia (2011), Myanmar (2013), Singapura (2015) dan Kuala Lumpur (2017).

“Perkara (letak jawatan) yang tak difikirkan langsung. Kami sedar mempunyai dua perlawanan lagi dan kami masih mempunyai peluang jika kami mampu mencatat dua kem3nangan dengan kesel3saan gol.

“Bagi saya desakan ini pasti akan memberi satu lagi m0tivasi, bukan saja buat saya malah pasvkan.

“Dengan apa jua kritikan sekalipun dan apa jua berlaku, jika kami layak atau tidak… apa yang boleh saya maklumkan di sini, ini pasti menjadi Sukan Sea yang ter@khir buat saya,” katanya ketika ditemui di hotel penginapan pasukan, semalam.

Jelas pengendali yang pernah menghadiahkan pingat emas (2011) dan pingat perak (2017) itu, misinya ketika ini adalah untuk memastikan pasukan mampu bangkit dalam dua baki @ksi Kumpulan A men3ntang Timor Leste dan Kemboja bagi menghidvpkan peluang meng!ntai slot ke pusingan kal@h m@ti.

“Yang penting kami perlu f0kus daripada memikirkan perkara neg@tif dan saya percaya dengan kemampuan pemain kami.

“Bagi saya pasukan mampu layak dan kami mesti m3nang dua perlawanan selepas ini dengan banyak gol dan jika tuah menyeb3lahi kami pasti mampu melakukannya,” katanya.

Kim Swee dikr!tik hebat peminat tempatan selepas skuad kendaliannya tewas 0-1 kepada Filipina di Stadium Memorial Rizal, kelmarin.

Skuad negara ketika ini menghuni tangga keempat dengan satu mata hasil keputusan seri 1-1 ketika men3ntang Myanmar Isnin lalu.

Berdasarkan kedudukan semasa, Myanmar dilihat selangkah ke pusingan berikut selepas mengumpul tujuh mata dan mereka hanya memerlukan keputusan seri dalam @ksi terakhir bertemu Kemboja esok.

Persaingan merebut satu lagi slot kini terarah kepada tiga pasukan iaitu Kemboja (empat mata), Filipina (empat mata) dan Malaysia.

Untuk layak, skuad negara wajib mencatat kem3nangan dalam dua baki @ksi men3ntang Timor Leste esok dan Kemboja Rabu ini.