Selamat Tinggal Pahang

Pemain sayap skuad kebangsaan Indonesia, Saddil Ramdani dilap0rkan hampir pasti meny3rtai Sabah dalam saingan Liga Super musim depan setelah dilep@skan oleh pasukan Pahang. Jodoh antara Saddil bersama t0k g@jah hanya bert@han selama semusim apabila kedua-dua pihak bersetuju untuk menamatkan k0ntrak meskipun masih lagi berbaki satu tahun. Menurut sumber, beliau dijangka akan menandatangani k0ntrak dengan skuad tambadau itu selepas tam@t tugasan negaranya dalam saingan Sukan SEA 2019 yang sedang berlangsung di Filipina.

Malah, pembantu jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22) Indonesia iaitu Kurniawan Dwi Yulianto juga dilaporkan akan menjadi ketua jurulatih baharu pasukan itu bagi menggantikan tempat Jelius Ating sekaligus mengvatkan lagi khabar ang!n mengenai kemasukan Saddil Ramdani. Jelius Ating terpaksa diturunkan pangkat berikutan peraturan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) yang mewajibkan ketua jurulatih bagi pasukan Liga Super perlu memiliki lesen kejurulatihan Pro A Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

Kualiti yang dimiliki oleh Saddil serta sedikit pengalaman ber@ksi di pentas antarabangsa bersama skuad kebangsaan Indonesia dilihat mampu membantu pasukan Liga Malaysia untuk memperkvatkan di bahagian sera ngan. Bagi saingan musim 2019, Saddil Ramdani membantu Pahang menamatkan saingan Liga Super di tangga kedua serta peringkat separuh akhir saingan bagi saingan Piala FA dan Piala Malaysia. Beliau menjaringkan dua gol dalam 26 penampilan. Selain Saddil, Sabah turut membawa masuk rakan sepasukannya dalam skuad Pahang iaitu Zvbir Azmi bagi memperkuatkan b3nteng pert@hanan.