Sah akan lepaskan jawatan

Akhirnya secara rasmi akan dil3paskan jawatan.

Sp3kulasi mengenai masa depan ketua jurulatih Indonesia, Simon McMenemy akhirnya terjawab juga apabila Persatuan Bolasepak Indonesia (PSSI) secara rasmi mengumumkan bahawa mereka akan mencari pengganti Simon  selepas perlawanan men3ntang Malaysia pada 19 November nanti.

Berita ini diumumkan oleh Ketua Umum PSSI, Mochamad Iriawan menerusi satu siaran di laman web rasmi PSSI.

“Kami mengucapkan selamat tinggal kepada Simon atas kerjasama yang diberikan selama ini. Semoga perlawanan berdepan Malaysia nanti kita akan mendapat hasil yang p0sitif,” kata Mochamad Iriawan di Jakarta, hari ini.

PSSI turut menyatakan bahawa proses mencari p3ngganti Simon akan dilakukan oleh Jawatankuasa Eksekutif PSSI  dengan bantuan Jabatan Tekn!k PSSI  serta mengvndang beberapa pakar jurulatih yang ada di Indonesia.

Antara nama yang sedang dip@ntau oleh PSSI adalah bekas ketua jurulatih Indonesia, Luis Milla serta bekas ketua jurulatih Korea Selatan, Shin Tae Yong.

Di bawah kendalian Simon McMenemy yang menandatangani kontrak pada awal 2019, skuad G@ruda telah beraksi dalam tujuh perlawanan di mana mereka t3was empat perlawanan Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023.

Skuad G@ruda tewas 3-2 kepada Malaysia dalam perlawanan pertama kelayakan yang berlangsung di Stadium Gelora Bung Karno. Penyokong Indonesia mula b3rang apabila timnas t3was dalam perlawanan men3ntang Vietnam di Bali dan mula meminta Simon mel3takkan jaw@tan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *