Punca Hadin Nekad Pilih Kedah

Pemain baharu Kedah, Hadin Azman berazam mahu memen@ngi seberapa banyak piala yang boleh untuk dirinya dan pasukan menjelang sa!ngan musim 2020 yang dijangka bermula pada Februari depan. Pada musim lalu, pemain yang beraksi di posis! sayap striker kiri ini adalah kapt3n FELDA United.

Mengaku! cuba dilamar beberapa pasukan lain, pemain berusia 25 tahun ini telah nekad memilih untuk meny@rung jersi Kedah sejak awal lagi kerana baginya Kedah adalah sebuah pasukan yang besar dan mampu untuk mengembalikannya ke prestasi sebenar.

Kerap ters!sih daripada skuad kebangsaan dan bukan pilihan utama membuatkan pemain yang sin0nim dengan jersi bernombor 27 ini mahu membuktikan kemampuannya kepada pengendali skuad kebangsaan, Tan Cheng Hoe untuk kembali memilihnya.

Kali terakhir Hadin Azman ber@ksi bersama H@rimau Malaya adalah ketika menang ke atas Indonesia dalam kelayakan Piala Dunia pada September lalu di Gel0ra Bung Karno – Malaysia menang 3-2.

“Saya gembira dan bangga dapat mewakili Kedah kerana Kedah adalah salah satu pasukan yang besar di Malaysia. InsyaAllah, saya akan cuba buat yang terbaik,” ujarnya yang dipetik daripada laman Facebook Persatuan Bolasepak Kedah (KFA).

“Ya, betul. Ada beberapa pasukan yang cuba ambil saya tetapi saya sudah nekad sebab saya ada misi saya yang sendiri tahun depan. Jadi, tidak sukar untuk saya pilih Kedah sebagai dest!nasi saya,” tambahnya lagi yang sudah lima tahun bersama FELDA United.

Bercakap mengenai sumber rujukan dan juga individu yang banyak menjadi pend0rong, Hadin Azman tanpa bersel!ndung mengakvi sering merujuk bekas kapten H@rimau Malaya, Shukor Adan.

“Saya selalu akan rujuk Shukor Adan sebab dia akan selalunya beri d0rongan kepada saya serta bagi nasihat kepada saya,” jelasnya.

Bersama FELDA United untuk lima musim, pemain yang pernah beraksi bersama H@rimau Muda B itu telah mel3dak 25 gol dan memiliki lebih 100 penampilan dan merupakan t0nggak penting untuk mereka berjaya kekal di saingan Liga Super 2020.

Untuk sa!ngan p0sisi, pemain ini dijangkakan tiada m@salah besar kerana Kedah sememangnya memerlukan pemain yang berimpak besar di j3ntera sayap kiri yang pada musim lalu dikemudi Farhan Roslan dan pemain muda meningkat naik, Fayadh Zulkifli.