Pulau Pinang Juara ,Tapi Penyokong DiLuar Stadium

KUALA LUMPUR: ‘Kejuaraan Liga Perdana ini untuk penyok0ng Pulau Pinang!’

Itu antara re@ksi jurulatih skuad H@rimau Kumbang, Manzoor Azwira Abdul Wahid selepas membawa pasukannya itu menjuarai Liga Perdana buat kali pertama susulan kemenangan 4-0 ke atas Kelantan United pada @ksi di Stadium Bandaraya, kelmarin.

Pulau Pinang jelas unggul dengan 26 mata, lima mata mengatasi pencabar terdekatnya, Kuala Lumpur dan mereka turut berpeluang menamatkan sa!ngan musim ini tanpa sebarang kekal@han sekiranya berjaya mengelak kekal@han ketika bertemu Terengganu FC II , minggu depan.

Saya ingin ucapkan tahniah kepada pemain, barisan kejurulatihan, pengurusan, kerajaan negeri dan tidak lupa juga kepada penyokong Pulau Pinang yang sentiasa memberi sok0ngan kepada kami.

Walaupun mereka tidak dapat masuk ke dalam stadium namun mereka tetap berada di luar untuk memberi semangat. Jadi inilah hadiah yang istimewa yang mahu kami berikan kepada penyok0ng Pulau Pinang.

Syukur dengan kejayaan ini di mana sasaran kita adalah untuk layak ke Liga Super sudah tercapai. Jadi kejuaraan ini adalah satu pencapaian yang luar biasa dan ini adalah berkat usaha keras kita sepanjang musim ini, katanya.

Dalam masa sama, Manzoor menegaskan kejayaan yang diraih musim ini berjaya diraih hasil kekvatan berpasukan yang ditunjukkan setiap pemain di mana semua pemain sentiasa meningkat daripada perlawnan ke perlawnan.

Kita ada pemain import yang cukup hebat tetapi kekvatan sebenar adalah semangat berpasukan. Kita menunjukkan bahawa walaupun kita ketinggalan tetapi kita masih boleh bangkit.

Setiap pemain ada peningkatan masing masing dan sebagai satu pasukan yang baik, kita perlu sentiasa p0sitif dan mahu meningkat pada setiap masa, katanya.

sumber:BH