Penyokong malaysia hanya biasa-biasa -yeyen

KUALA LUMPUR: Kehadiran puluhan ribu peny0kong H@rimau Mal@ya seakan langsung tidak menghadirkan rasa gervn kepada Indonesia untuk menghadapi @ksi kelima Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023 di Stadium Nasional Bukit Jali, malam esok.

Ketua Jurulatih Indonesia, Yeyen Tumena berkata anak buahnya ‘sudah m@sak’ dengan keh@diran peny0kong yang ramai.

“Biasanya kehadiran peny0kong di Indonesia juga ramai, tidak kira dengan skuad kebangsaan tetapi juga membabitkan aksi peringkat kelab.

“Tekanan oleh peny0kong Malaysia menambahkan s3mangat pemain kami,” katanya ketika sidang media pra perlawanan sebentar tadi.

Tiket perlaw@nan timbal balik Kumpulan G Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023 membabitkan kedua-dua pasukan  habis terjual.

Pada masa sama, peng3ndali yang mengg@las tugas ditinggalkan Simon McMenemy bertegas yang dia adalah berjiwa pahl@wan.

“Kami adalah perajurit dan bila diminta untuk ke depan, tidak boleh kata tidak jika ianya adalah urusan negara.

“Ada perkara yang perlu kami baiki dan soal t3kanan, ianya pasti ada tanpa mengira apa jenis pert@ndingan.

“Setiap kali berada di lapangan, sama ada m3nang atau pun k@lah.

“Ini aksi yang berat buat kami kerana bertandang ke tempat l@wan ketika Malaysia kini berada dalam situasi penuh yakin,” katanya.

Sementara itu, kaptennya, Yanto Basna meminta penyokong kedua-dua pasukan tidak memanjangkan pers3ngketaan hingga ke luar stadium.

“Kami siap sedia untuk menghadapi perlawanan ini. Indonesia dan Malaysia adalah sama.. biarlah hanya 90 minit kita memb3la negara masing-masing dan selepas itu, kita kekal ber@audara,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *