Penyelamat PDRM FC Lari

Seolah-olah menjadi ‘tabiat’, jurulatih E Elavarasan sekali lagi membuat keputusan dr@stik apabila meninggalkan kelab PDRM FC selepas membantu pasukan itu layak ke Liga Super.

Musim 2018, Ela memberi talian hayat kepada Melaka United apabila berjaya melakukan transf0rmasi ke atas pasukan itu untuk kekal dalam sa!ngan Liga Super tapi akhirnya tidak menyambung k0ntrak.

Situasi sama berlaku musim ini apabila beliau muncul sebagai watak penyelamat kepada PDRM yang pada satu ketika hampir ditunjukkan pintu keluar daripada Liga Perdana.

Sebaliknya, kehadiran Ela ketika The C0ps bergelut di tangga tercor0t selepas hanya mengutip satu mata daripada enam perlawanan berjaya mengubah nasib pasukan itu sehingga berjaya ke Liga Super.

Tapi, Ela akhirnya memilih jalan untuk tidak menervskan tugasnya bersama pasukan itu walaupun kini mengakui belum mempunyai pasukan.

“Saya mengambil keputusan selepas g@gal mencapai persetujuan dalam beberapa perkara bersama PDRM. Tapi, biarlah ia menjadi rahs!a antara kami,” kata Ela.

PDRM dalam satu hantaran melalui Facebook mengumumkan pelantikan Ishak Kunju Mohamad sebagai ketua jurulatih baharu mereka.

kredit :labolamalaya