Penang FA sudah mula berdalih

Pulau Pinang sebelum ini antara pasukan yang dijadikan contoh oleh Stuart Ramalingam (Setiausaha Agung FAM) sebagai pasukan yang bijak menangani hvtang dan menyel3saikan tvnggakan gaji. 

Malah usaha-usaha yang mereka lakvkan termasuk menvbuhkan Liga Amatur juga mendapat pujian daripada FAM, sekaligus menunjukkan mereka dalam landasan menjadi persatvan yang pr0fessional. 

Satu sahaja kesilapan, lewat menjelaskan tvnggakan gaji Reinaldo Lobo, meny3babkan hasrat mereka bermain di Liga Super lebur dan kini mereka sudahpun redha dan aktif melakvkan persiapan untuk bermain di Liga Premier 2020. 

Begitupun, timbul cerita kurang enak apabila FAP dikatakan mula berdalih mengenai tvnggakan gaji bulan Oktober kepada pemain-pemain yang tidak disambung k0ntrak.

“Mulanya anggap tidak mahu jadikan ianya isu, tetapi makin hari nampak macam mereka tidak serius nak selesaikan tvnggakan dan bagi al@san mem@njang. 

“Pada 3hb Presiden kata gaji akan masuk pada 20hb (November). Kemudian kata hujung bulan akan masuk, dalam kami duk berharap esok lusa dapat gaji, pengurus pula update kata mungkin awal bulan Disember baru bayar, dan terbaru diberitahu pertengahan bulan Disember pula.

“Alasan takde duit tetapi aktif ambil pemain baru, sekarang turun pula ke Kuala Lumpur untuk pre-season, apa salahnya kalau selesaikan dulu tvnggakan, ramai yang belum mendapat pasvkan baru, masih mencari, jadi setidak-tidaknya jika bayar tvnggakan boleh membantu kami uruskan perbel@njaan,” kata seorang pemain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *