Malaysia menang 3-0

Tarikh 5 September 2019 adalah hari k3ramat ‘awayday’ di Stadium Gelora Bung Karno dalam semua stadium yang sudah saya jejaki.

Setiap awayday ada cerita dan kisah yang hanya kami sahaja dapat menikmati pengalamannya. Inilah nikmatnya memilih menjadi ‘ek0r’ Malaysia.

Malam esok, giliran skuad Malaysia iaitu stadium keramat kita menjadi tuan rumah. Ia bakal meletakkan kita dalam sejarah sebagai penyokong t3gar bola sepak Malaysia.

Ya, sejarah di mana Sang Garuda akan pat@h sayapnya pada malam itu. Tanya diri kita apa sumbangan kita untuk negara? Inilah masanya untuk kita sama-sama turun memberikan secebis sumbangan pada negara.

D@rah dengan marvah. Antara harapan dan keinginan untuk ke Piala Dunia 2022 dan Piala Asia 2023 sememangnya adalah tujuan utama.

Biarkan mereka (skuad Malaysia) di tengah padang yang menghuraikan kisah dan cerita pada malam 19 November itu nanti.

Bunvh musvh pahlaw@nku. Jika ditanya lagi, di mana kita dalam sejarah bola sepak Malaysia, kali ini kita buktikan yang kita boleh menjadi pemain ke-12 untuk mem@dam s3mangat pemain Indonesia.

Kita masuk padang, dia lari lintang pukang. D3ndam Gelora Bung Karno masih s3gar. Trag3di dibal!ng botol air kenc!ng, dicac!, dih!na, di3jek dan dikuarant!n seolah-olah di m3dan pep3rangan. Tetapi ia tidak meluntvrkan s3mangat kita.

Wahai penyokong bola sepak tanah air. Ini jalan yang kita pilih. Ini jalan yang kita hendak pergi. Pastikan niat kita betul dan ikhlas dalam memberikan sokongan tanpa belah bahagi. Menang, seri atau kalah, Malaysia dan ‘ekor’nya berp!sah tiada.

Kita datang dengan sukarela, bukan dip@ksa. Tetapi ini rumah kita, ini stadium keramat kita. Kita pewaris dan penentu atm0sfera penyokong bola sepak Malaysia.

Kepada MAlaysia. Jangan beri seinci ruang kepada Indonesia di atas padang nanti.

Tunjukkan kepada mereka cara bermain bola sepak berkelas dunia.

Ramalan: Malaysia 3-0 Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *