malaysia di perlekeh

Selepas memperoleh empat mata daripada dua perlawanan, ketua jurulatih skuad B-22 Myanmar, Velizar Popov, sudah mula berasa selesa dan memperkecil-kecilkan kemampuan Malaysia untuk men3waskan Filipina dalam perlawanan Kumpulan A, Sukan SEA Filipina di Stadium Memorial Rizal, Manila malam esok.

Selepas men3waskan pasukan tuan rumah itu 2-1 semalam, jurulatih itu berasakan Malaysia perlu berusaha lebih k3ras untuk menyaingi kelebihan fizikal sku@d kendalian Goran Milojevic berkenaan. “Filipina juga pasukan yang menarik. “Mereka bermain dengan amat baik dan tersusun. “Mereka mempunyai pemain yang hebat, pemain di tahap berbeza dan saya menggemari pemain seperti itu. “Mereka boleh men3waskan mana-mana pasukan. “Jika anda (Malaysia) tidak menumpukan perhatian dan memberikan mereka ruang untuk melakvkan s3rangan balas dan g3rakan set piece, mereka amat berbah@ya.

Kerana mereka memiliki (pemain dengan) fizikal yang amat kvat dan tinggi, katanya. Ketua jurulatih skuad negara, Datuk Ong Kim Swee, meny3lar kenyataan Popov itu yang dikatakan hanya mahu meraih publ!siti selain enggan permainan psik0l0gi itu mengg@nggu tumpuan anak buahnya. “Saya fikir ia satu (mainan) psik0l0gi daripada Popov kerana kita tahu dia memang suka bercakap. “Dia sukakan publisiti, jadi biarlah. “Kita tidak harus memikirkan tentangnya kerana mereka sudah mendapatkan empat mata dan berada di p0sisi yang cukup selesa. “Yang penting, kami perlu melalui setiap perl@wanan dengan cara permainan tersendiri tanpa memikirkan apa yang dikatakan sesiapa,” katanya.