Malaysia bukan lawan kami

Jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22) Filipina, Goran Milojevic men3gaskan anak buahnya sememangnya berhak dengan kemenangan 1-0 ke atas Malaysia dalam @ksi Kumpulan A Sukan SEA 2019 di Stadium Rizal Memorial, malam tadi.

Pengendali dari Serbia itu, berkata selepas dua perlawanan yang svkar – seri 1-1 dengan Kemboja dan tewas 1-2 di tangan Myanmar sebelum ini, pemainnya wajar meraikan kemenangan itu.

“Ini adalah perlawanan yang paling sukar untuk kami kerana kami memerlukan kemenangan bagi menghidupkan peluang ke separuh akhir. Akhirnya, kemenangan memihak kepada kami.

“Selepas mengharvngi tiga perlawanan sukar, kami menang berhak menang hari ini. Kami tidak patut seri dengan Kemboja dan t3was kepada Myanmar sebelum ini,” kata ketika sidang media selepas perlawanan.

Kapten Filipina, Stephan Schrock muncul wira The Azkals apabila menjaringkan g0l kemenangan menerusi sep@kan sudut yang diambilnya pada minit ke-72.

Milojevic, berkata dia mengambil ris!ko dengan menampilkan formasi 3-5-2 bagi membolehkan pasukannya melancarkan s3rangan ke atas Malaysia.

“Pemain mengikut arahan yang diberikan dengan baik. Mereka berikan komitmen 100 peratus di atas dan terima kasih kepada peny0kong yang memberikan sok0ngan padv kepada pasukan ini. Kami gembira dengan kemenangan ini,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *