Jadi Rebutan Kelab Asia dan Eropah

Selepas kejayaan menjvlang kejuaraan Piala AFF Suzuki 2018 yang lalu bersama pasvkan kebangsaan Vietnam, Dang Van Lam telah berhijrah ke kelab Thai League 1, SCG Muangthong United dengan k0ntrak bernilai USD500,000 (RM2 juta) yang merupakan rek0d nilai perpind@han tertinggi bagi pemain dari Vietnam.

Berdasarkan @ksi terkini bersama pasvkan Muangthong United, Dang Van Lam berjaya membantu kelab itu menamatkan liga dikedudukan ke 5 secara keseluruhan dan diperingkat kebangsaan pula beliau berjaya memberikan svmbangan untuk Vietnam mendahului kedudukan kumpulan G di pusingan kelayakan Piala Dunia 2022.

Berdasarkan aksi terkini bersama pasukan Muangthong United, Dang Van Lam berjaya membantu kelab itu menamatkan liga dikedudukan ke 5 secara keseluruhan dan diperingkat kebangsaan pula beliau berjaya memberikan svmbangan untuk Vietnam mendahului kedudukan kumpulan G di pusingan kelayakan Piala Dunia 2022.

Berdasarkan apa yang telah dipamerkan oleh Dang Van Lam dalam @ksi bersama kelab dan pasukan kebangsaan, tidak mustahil bagi beliau untuk men!nggalkan Muangthong United kerana menurut ejen beliau, Andrey Grushin, terdapat beberapa buah kelab dari Asia dan juga Eropah sedang mengikuti rapat perkembangannya ketika ini.

“Van Lam adalah seorang pemain yang memiliki cita-cita tinggi, dia mahu bermain bola sep ak dalam saingan liga tertinggi dalam benua Asia atau mungkin di Eropah. Bagaimanapun, kami mahu ikut langkah demi langkah.

Menurut ejen beliau lagi, Van Lam mempunyai nilai yang tinggi dalam pasaran dimana Muangthong United mampu menjual beliau dengan harga sekitar USD1.2 juta atau RM5 juta. Ini bukan satu harga yang tinggi jika dibandingkan dengan pasvkan di Jepun.

Dang Van Lam yang mempunyai depan tangan hampir 2 meter itu masih mempunyai baki k0ntrak bersama Muangthong United selama 2 musim lagi.