Gol Kontroversi Selangor

Striker Selangor, Khyril Muhymeen Zambri, mengakui dirinya seperti ‘mat! hidvp semula’ selepas mel3dak dua gol dalam aksi suku akhir kedua men3ntang Perak yang sekali gus meny3lamatkan pasukannya daripada rah@ng mavt kempen Piala Malaysia.

Sebelum ini, bekas striker kebangsaan itu melalui det!k h!tam dalam kariernya yang hampir terkvbur bermula 2009 ekoran keced3raan berpanjangan.

Selain hilang kepercayaan terhadap kec3rgasannya, pemain berusia 32 tahun itu turut kehilangan mat@ pencarian pada awal musim ini apabila terp3daya dengan pujukan pasukan Perlis.

Akhirnya, naf@s baru Khyril Muhymeen mendapat perhatian selepas membantu Selangor mengesahkan tiket ke separuh akhir Piala Malaysia, musim ini.

Ketua jurulatih Selangor, B. Sathianathan, melabelkan anak buahnya itu seperti Cristiano Ronaldo yang mampu memberikan sesuatu kepada pasukan sehingga b3rani mengambil risik0 memberi peluang kepadanya.

“Sathianathan adalah individu di belakang tabir sepanjang saya berada di Selangor. Sewaktu saya datang ke sini, saya masih mencari r3ntak dan dibel3nggu kec3deraan. Dia hanya mahu saya berikan komitmen 100 peratus dan apabila diperlukan, khidmat saya akan ditag!h,” katanya.

“Saya tahu perwatakannya. Dia ada kelajuan. Saya selalu katakan bahawa dia macam Ronaldo. Dia boleh atasi lawan dengan mudah dan dia kuat. Saya juga tahu dia ced3ra. Saya memberitahunya, apabila dia menyertai Selangor, dia tidak akan digunakan selagi dibel3nggu keced3raan,” ujar

GolPosted in: sukan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *