Dua Syarikat Besar Taja TRW

Dua syarikat antarabangsa, masing-masing dalam industri minyak dan g@s serta pengeluar minuman bersetuju pada dasarnya untuk menjadi rakan penaja baharu skuad The Red Warr!ors (TRW) bagi menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga-M), musim depan.

Perkara tersebut dimaklumkan Pengerusi Jawatankuasa Penajaan, Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Ahmad Muzzakir Hamid.

Beliau berkata, dua syarikat berkenaan menunggu keputusan lesen kelab Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) bagi pasukan Kelantan yang kini berstatus bersyarat.

“Kafa sedang berusaha untuk menyelesaikan beberapa perkara dan syarat yang ditetapkan oleh FAM bagi mendapatkan lesen penuh untuk pengurusan penajaan dua syarikat terbabit dilakukan,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Menurut beliau, dua syarikat antar@bangsa itu secara dasarnya telah bersetuju untuk menaja skuad The Red Warr!or (TRW) dengan jumlah yang mencecah jvtaan ringgit dan berharap urusan berkaitan penajaan itu akan berjalan l@ncar.

Sebelum ini, Kafa dilaporkan telah mendapat les3n kelab bersyarat bagi melayakkan diri untuk bersa!ng pada saingan Liga Premier musim depan.

Antara syarat yang perlu dipenuhi oleh persatuan itu ialah perlu membayar tvnggakan gaji bekas pemain dan ag3nsi kerajaan.

Dalam pada itu, Ahmad Muzzakir berkata, lesen kelab berstatus bersyarat serta keadaan ek0nomi semasa sedikit mer3ncatkan usaha Kafa untuk mendapatkan penaja untuk pasukan TRW. – Bernama