Bukan tugas seorang

KUALA LUMPUR: “Bukan tugas pert@hanan saja! Itu peringatan ringkas kapten negara, Shahrul Saad terhadap rakan sepasukannya menjelang @ksi kelima Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023 men3ntang Indonesia di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam ini.

Shahrul berkata, s0kongan pemain dari p0sisi lain juga dit@gih bagi memastikan misi pasukan men@matkan kempen 2019 dengan kejayaan selain memastikan g@wang negara tidak dib0c0ri.

“Kali ini saya dapat rasakan banyak perkara p0sitif yang kami terima terutamanya selepas m3nang dengan Tajikistan dan Thailand. Esok (hari ini) kami perlu teruskan m0mentvm sama seperti yang kami sudah lakukan sebelum ini.

“Kami tidak mahu dib0l0si. Saya harap, bukan saja pert@hanan tetapi semua pemain harus lebih f0kus daripada segi bert@han,” katanya ketika sidang media pra perl@wanan semalam.

Berdasarkan empat perl@wanan awal Kumpulan G, gawang H@rimau M@laya b0c0r enam kali termasuk dua jaringan Indonesia pada @ksi pembukaan, September lalu.

Dalam masa sama, Shahrul yang menjadikan Brendan Gan sebagai rujukan berkata dia enggan melihat kejayaan yang diimpikan dipalit dengan k0ntr0versi membabitkan hal luar padang.

“Ketika @ksi di Indonesia, macam-macam yang berlaku. Semua itu sudah jadi pengalaman dan saya harap di Bukit Jalil nanti, tiada lagi pr0v0kasi seperti yang berlaku sebelum ini.

“Buat peny0kong, hadirlah ke stadium menyaksikan perlawanan dan berikan sokongan kepada pasukan masing-masing,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *