Berita baik untung penyokong malaysia

KUALA LUMPUR: Perkhidmatan transit aliran ringan (LRT) akan dilanjutkan sehingga jam 1 pagi Rabu ini, sempena pert3mbungan dua mvsuh tradisi bola s3pak iaitu Malaysia men3ntang Indonesia di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam esok.

Rapid Rail Sdn Bhd selaku pengendali sistem rel transit dalam satu kenyataan, berkata pihaknya bers3tuju melanjutkan perkhidmatannya di stesen LRT Bukit Jalil bagi memudahkan penyokong H@rimau M@laya dan Garuda hadir memberi sokongan.

Bagaimanapun, stesen lain akan men@matkan 0perasi seperti biasa namun penvmpang masih boleh keluar dari stesen berkenaan bagi meneruskan perjalanan ke rumah masing-masing.

“Tiga laluan bas Rapid KL juga akan dilanjutkan perkhidmatan dan bas t3rakhir akan berlepas pada jam 1 pagi (Rabu).

“Laluan yang dilanjutkan perkhidmatannya adalah stesen LRT Awan Besar-Batu 3 Jalan Klang Lama, stesen LRT Awan Besar Taman Teknologi Malaysia melalui Stesen LRT Bukit Jalil dan stesen LRT Awan Besar Salak Selatan melalui Bukit Jalil,” katanya.

Pert3mbungan dua mvsuh tradisi Asia Tenggara itu adalah sempena kelayakan Piala Dunia 2020 dan Piala Asia 2023 selepas Malaysia menvmbangkan Indonesia 3-2 di Stadium G3lora Bung Karno pada 5 September lalu.

“Kepada orang ramai yang menggunakan perkhidmatan LRT dinasihatkan untuk menggunakan kad T0uch ‘N G0 atau membeli token perjalanan pulang lebih awal untuk memudahkan perjalanan lebih lancar.

“Bagaimanapun, peny0kong yang ingin memandu pada malam perlawanan itu, mereka boleh meletakkan kenderaan di stesen LRT berdekatan dengan stadium yang menyediakan perkhidmatan parkir antaranya Stesen LRT Muhibbah, Awan Besar dan Sri Petaling,”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *