Banyak kali kita ters!ngkir awal , tapi ini paling memalukan. DI MANA SILAPNYA?

1995 ters!ngkir sebab gagal t3waskan Vietnam, Thailand dan Indonesia, tapi ketika itu kita belasah Kemboja. Malah kita juga masih dalam pemul!han trag3di hitam b0lasepak negara pada 1994.

1997 Dia!bkan Laos tapi kita tetap menang dengan Vietnam dan Filipina.

1999 kita tew@s kepada Indonesia dan Singapura, tapi menang ke atas Brunei dan Kemboja.

2007 kita keluar kerana kalah dengan Vietnam dan seri dengan Singapore. Tapi menang ke atas Laos.

2015 kita ters!ngkir awal kerana kalah kepada pasukan lebih kuat Thailand dan Vietnam. Tapi kita menang dengan Timor Leste, Brunei, Laos.

Tapi 2019 kita tidak berada sekumpulan dengan ‘he@vywe!ght’ malah sebelum kejohanan bermula semua beranggapan ini kumpulan mudah, cuma kena berwaspada. Mal@ngnya mereka tidak berw@spada!

Pulang awal kerana dimalvkan Kemboja, pertama kali berlaku dalam sejarah.

Di mana silapnya?

1) Dah bagi kvota dua pemain senior tetapi senaraikan pemain yang tak cukup senior. Hakikatnya Adam Nor Azlin dan Irfan Zakaria bukan senior tapi sama baya jer dengan pemain lain.

2) Menganggap pasukan yang ada sudah cukup bagus padahal ramai pemain tak cukup minit bermain di dalam team (Akhyar, Dinesh) sehingga mengetep!kan pemain yang lebih layak termasuk meninggalkan Safawi Rasid.

3) Terlalu bergantvng kepada kudrat pemain sama seperti Akhyar, Danial Amier (Adam dan Irfan kiranya termasuk dalam kategori ini), tak tahu pula kenapa OKS nak bawa Quentin Cheng kalau sekadar nak bagi masuk last 10 minit lawan Kemboja.

4) Penyokong boleh senaraikan sendiri .. admin tak nak sentuh bab f0rmasi dan takt!kal (di luar bidang) …