2 Penjaga Gol Otai Bergabung untuk Pahang

Skuad t0k g@jah sudah mula melakukan persiapan awal bagi menghadapi musim yang lebih mencabar dalam Liga Malaysia 2020 sejak selasa lalu apabila beberapa pemain melaporkan diri untuk menjalani sesi latihan pertama.

Turut kelihatan dalam sesi latihan tersebut ialah dua pemain baharu iaitu penjaga gol berpengalaman dari Kuala Terengganu, Sharbinee Allawee serta bekas penjaga gol skuad Piala Presiden Pahang, Daniel Wafiuddin.

Daniel Wafiuddin berjersi no 33 menjalani latihan bersama rakan sepasukan.

Mereka berdua akan menggantikan tempat Remezey Che Ros dan Wafieyuddin Shamsudin yang tidak dilanjutkan kontrak. Manakala khidmat penjaga gol utama, Helmi Eliza masih dikekalkan.

Sharbinee sebelum ini ber@ksi dengan skuad Kuala Lumpur. Musim ini beliau telah melakukan 18 penampilan bersama skuad warga kota dan mempamerkan aksi memuk@u ketika men3ntang pasukan lamanya, Terengganu FC pada bulan jun lalu sehingga menjadi buah mulut dalam kalangan peminat bola se pak tanah air.


Ia merupakan @ksi yang terbaik dipamerkannya selepas berehat selama setahun kerana menghadapi masalah kesihatan kemudiannya kembali turun ke padang apabila disahkan pul!h sepenuhnya.

Penjaga gol yang berusia 33 tahun ini turut mempunyai 8 kaps bersama skuad kebangsaan dan pernah membantu Malaysia menjuarai Piala AFF Suzuki pada tahun 2010 dibawah bimbingan Datuk K. Rajagopal.

Seorang lagi penjaga gol iaitu Daniel Wafiuddin beraksi bersama UKM FC musim ini dan membantu pasukan itu mara ke perlawnan akhir Piala Cabaran.

Kemasukan dua penjaga gol baharu ini bakal memberi banyak pilihan kepada pengendali pasukan, Dollah Salleh untuk membentuk b3nteng pert@hanan yang mantap bagi meng3lakkan gaw@ng dib0l0si dengan mudah.