Yang ketiga Ni boleh Menjatuhkan Safawi

Johor Darul Ta’zim (JDT) berjaya meraih kemenangan sulung dalam saingan AFC Champions League (ACL) 2020 dengan menewaskan Suwon Samsung Bluewings dengan keputusan 2-1. Meskipun meraih kemenangan, pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim tidak berpuas hati dengan persembahan yang ditampilkan oleh salah seorang pemain bintang pasukannya.

Tiga Benda Yang Boleh Menjatuhkan Negara

1.Rasuah

2.Tak menepati masa

3 .Cinggey

Sejurus perlawnan menent@ng Suwon, Tunku Ismail menggunakan laman Instagram Story miliknya dimana beliau mengkritik seorang wanita yang dipercayai teman wanita Safawi Rasid dimana baginda menyatakan desakan wanita tersebut untuk berkahwin dengan Safawi menyebabkan pemain itu gagal menampilkan prestasi terbaik dalam dua perlawnan setakat ini.

Safawi Rasid

SUMBER GAMBAR: INSTAGRAM TMJ

TMJ bahkan bertanya sendiri kepada pemain tersebut sama ada desakan untuk berkahwin menyebabkan prestasi beliau merudum.

Safawi Rasid

SUMBER GAMBAR: INSTAGRAM TMJ

Tidak lama selepas itu, wanita yang dimaksudkan, Syifa Melvin memberi respon dengan menyatakan beliau tidak pernah memaksa untuk berkahwin dengan Safawi selain tidak pernah meminta wang daripada pemain berusia 23 tahun itu.

Safawi Rasid

SUMBER GAMBAR: INSTAGRAM SYIFA MELVIN

Apa yang pasti, Safawi Rasid perlu kembali memberikan 100 peratus fokus dan tidak terganggu dengan masalah di luar padang bagi memastikan beliau kembali menampilkan prestasi terbaik.