Wan Zack Kembali

Wan Zack Haikal Wan Noor mungkin sudah boleh menarik nafas lega apabila akhirnya telah kembali ber@ksi di padang selepas hampir dua tahun hilang daripada radar.

Ia disebabkan keced3raan panjang yang dilaluinya sejak Januari 2019 ketika persiapan pra-musim untuk sa!ngan musim tersebut. Beliau telah meled@k dua gol dalam @ksi pemanas badan menjelang kembalinya sepak mula Liga Super pada 26 Ogos depan.

Mengikuti bosnya, pengendali Selangor, B. Satiananthan yang berhijrah daripada FELDA United ke Selangor pada musim 2019 selepas membantu The F!ghters menjulang kejuaraan Liga Premier 2018, karier Wan Zack Haikal terus tenggelam.

Manakan tidak, ketika persediaan pra-musim 2019, pemain berusia 29 tahun itu telah mengalami keced3raan ACL dalam aksi pemanas badan menent@ng Home United.

Mungkin sedikit melegakan, ianya tidak berlaku pada kaki yang sama, di mana Wan Zack Haikal pernah mengalami keced3raan ACL pada tahun 2013 ketika beraksi bersama kelab Jepun, FC Ryukyu yang memaksanya pulang terus ke tanah air.

B. Satiananthan ketika mengulas mengenai keced3raan tersebut pada ketika itu berkata, Ketika kami membuat pemeriksaan perubatan ke atas kakinya sebelum dia menyertai kami, kekuatan kedua-dua kakinya okay. Dan itulah bolasepak.

Dalam @ksi pemanas badan baru-baru ini, Wan Zack Haikal telah kembali beraksi di padang. Pandemik COVID-19 telah membantunya untuk sempat kembali membantu Gerg@si Merah musim ini. Dan, ianya dibalas dengan led@kan dua gol peribadi.

Selangor menang kedua-dua aks! tersebut iaitu 4-1 ke atas Pulau Pinang dan 3-0 ke atas UKM FC dengan Wan Zack Haikal dilihat tampil baik dan menerima pujian daripada pengendalinya. B. Satiananthan jelas gembira dengan prestasinya.

Dia telah mendapat semula sentuhan dan keyakinan, ujarnya. Tambah B. Satiananhan lagi, Dan itu adalah petanda baik buat kita. Saya tidak pernah meragui kualiti Wan Zack, dia cuma tidak bernasib baik untuk mengalami keced3raan.

Gembira untuk melihat Wan Zack yang dahulu sudah kembali dan dia akan menjadi pemain penting buat Selangor apabila liga bersambung, tegasnya kepada The Star Online.

Di manakah Wan Zack Haikal akan bermain nanti? Jika dilihat beliau boleh ber@ksi di mana-mana posisi sebagai pemain tengah menyrang. Bekas pemain skuad Har!mau Muda ini merupakan bintang muda terbaik negara satu masa dahulu.

Sumber:Semuanyabola

Dengan ketiadaan penyrang berbisa, Ifedayo Olusegun yang belum dapat kembali ke Malaysia, Selangor khabarnya akan menggunakan khidmat penyrang Selangor 2, Bajram Nebihi. Mungkinkah Wan Zack Haikal akan berada di belakangnya?