Walaupun Hormat dan Mesti Kalahkan Mereka

Jurulatih skuad bawah 22 tahun (B-22) Filipina, Goran Milojevic menyifatkan pertemuan dengan Malaysia dalam @ksi Kumpulan A Sukan SEA 2019, malam esok sebagai perlawanan ‘hidup m@ti‘ buat mereka.

Katanya, kek@lahan 1-2 di tangan Myanmar, semalam nyata perit buat pasukan itu yang meletakkan anak buahnya tidak mempunyai pilihan selain menvmbangkan Malaysia bagi menghidupkan peluang untuk melangkah ke separuh akhir.

“Sukar untuk kami menerima kekal@han ini (t3was di tangan Myanmar) kerana kami terpaksa bangkit daripada ketinggalan 0-1. Namun, kami berjaya menyamakan kedudukan sebelum t@mat separuh masa pertama.

“Separuh kedua kami bermain dengan lebih baik dan mencipta peluang bagi menjaringkan gol tetapi Myanmar mendapat gol kemenangan. Ini akan menjadi pengajaran berguna buat kami apabila berdepan Malaysia nanti yang mana kami perlu mencipta kemenangan,” katanya.

Pada @ksi pertama men3ntang Kemboja, Isnin lalu, The Azkals sekadar seri 1-1 sekali gus meletakkan mereka dalam situasi terd3sak bagi mencipta kemenangan sulung.

Pengendali berusia 54 tahun dari Serbia itu, berkata dia akan melakukan sedikit perubahan dalam kesebelasan dan aspek takt!kal bertemu Malaysia yang disifatkannya memiliki ramai pemain berkualiti.

“Kami perlu menunggu perkembangan beberapa pemain kami yang mengalami keced3raan sama ada boleh diturunkan atau tidak. Jadi, sudah pasti akan ada perubahan juga dari aspek taktikal.

“Kami melakukan analisis video perlawanan setiap lawan kami di sini dan sudah pasti kami akan merancang sesuatu untuk men3ntang Malaysia berdasarkan kekvatan kami.

“Kami menghormati Malaysia, namun kami dalam situasi yang mana kami perlu mencipta kemenangan,” kata Milojevic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *