Vietnam makan besar, Malaysia Kempunan

Myanmar ternyata bukan pasukan yang boleh dij!nakkan dengan mudah oleh Malaysia apabila mereka membuat Malaysia kempunan untuk meraih tiga mata pada perlawanan pertama Sukan SEA 2019. Malaysia terpaksa pulang dengan satu mata apabila diikat 1-1 oleh Myanmar.

Sementara itu , Vietnam mudah menundukkan Brunei apabila pemain harapan mereka Ha Duc Chinh mencetak empat gol pada perlawanan itu.

Ha Duc Chinh menjaringkan empat gol apabila Vietnam memulakan kempen bola sepak SEA Games 2019 dengan mengalahkan Brunei Darussalam 6 – 0di Stadium B0la Sepak Binan, Filipina petang tadi.

Meletakkan diri mereka dalam pasukan pilihan untuk jadi jvara kumpulan yang turut di anggotai juara bertahan Thailand, Indonesia, Singapura, Laos dan Brunei, Vietnam tahu mereka terpaksa memulakan kempen mereka dengan permulaan yang baik dan itulah yang mereka lakukan .

Vietnam dihadapan selepas Duc Chinh menjaringkan gol pertama pert@ndingannya dari sep@kan sudut pendek seawal minit ke-10 sebelum mel3paskan diri dari pert@hanan untuk menjaringkan gol hasil hantaran menarik oleh kaptennya Do Thanh Thinh pada minit ke-23 untuk gol kedua.

Brunei berjaya meng3kang Vietnam untuk baki separuh masa pertama, namun Duc Chinh, 22 tahun, melakvkan hatriknya hanya tiga minit selepas memulakan semula separuh masa kedua ketika t3ndangan sudut .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *