Video Penjaga G0L Bergadvh

LAMAN sosial dikejutkan dengan insiden membabitkan beberapa pemain daripada pasukan liga sosial bergadvh dalam perlawnan persahabatan di sebuah padang bola sepak di Shah Alam, baru-baru ini.

Insiden berkenaan yang sempat di rakam seorang individu yang kebetulan berada di tepi padang menunjukkan seorang penjaga gol ditumbvk bertalu-talu oleh pemain pasukan lawan.Berdasarkan video berdurasi 57 saat yang tular di media sosial itu, beberapa individu cuba meleraikan pergadvhan terbabit namun berlanjutan hingga ke padang sebelah.

Pengurusan padang berkenaan Rhino Arena turut mengeluarkan kenyataan rasmi menerusi media sosialnya yang akan mengambil tindakan sewajarnya terhadap insiden berkenaan.Rhino Arena komited dalam menjadikan bola sepak sosial sebagai aktiviti yang penuh dengan semangat kesukanan tanpa sebarang keg@nasan, katanya.

https://twitter.com/Aidilhzq_/status/1305928127512674304?

Malah k3s berkenaan kini dipercayai sudah menjadi k3s p0lis, dan pihak Rhino KV Arena menyerahkan siasatan sepenuhnya kepada pihak berkuasa.Difahamkan kejadian terbabit kemungkinan berpunca daripada penjaga gol itu yang secara tiba-tiba menyiku penyrang pasukan lawan selepas diasak.

Tindakan itu menyebabkan pengadil tidak mempunyai pilihan selain melayangkan kad merah kepada penjaga gol terbabit.Bagaimanapun penjaga gol tersebut gagal mengawal emosi dan terus melakukan provokasi ketika berjalan keluar dari padang.

sumber:HM