‘Ubi Muda’ Kedah Bernilai RM5 Juta Setiap Seorang

Persatuan B0lasep@k Kedah (KFA) minggu lalu mengumumkan kemasukan dua pemain muda daripada skuad Piala Presiden iaitu Mohd Aiman Afif dan Luqman Hakim dengan k0ntrak jangka panjang sehingga tahun 2024 serta klausa perlepasan bernilai RM5 juta setiap seorang.

Kedua-dua pemain ini cukup cemerlang ketika ber@ksi dalam saingan Piala Presiden sehingga menarik minat ketua jurulatih Kedah, Aidil Shahrin Sahak untuk menyer@pkan mereka ke dalam skuad sen!or. “Lanjutan k0ntrak kedua- dua pemain itu disertakan dengan harga tebus nilai sebanyak RM5 juta bagi kedua-dua pemain selaras p0tensi dan juga bakat mereka miliki.

“Langkah ini sejajar dengan misi dan visi persatuan yang komited menjaga kebaj!kan serta bakat setiap pemain bernaung di bawah persatuan dan juga memastikan situasi menang-menang antara persatuan dan pemain jika pemain mendapat tawaran beraksi di peringkat lebih t!nggi kelak,” kata Setiausaha Kehormat KFA, Mohd Asmirul Anuar Aris.

Aiman Afif yang kini berusia 18 tahun turut mempamerkan prestasi cemerlang ketika mewakili skuad Malaysia B-18 dalam saingan kelayakan AFC B-19 bulan lepas. Beliau merek0dkan 7 gol dalam kejohanan tersebut. Beliau turut membantu Malaysia mara ke perlaw@nan akhir kejohanan AFF B-18.