Tunggu Gandingan 2K

USAHA Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) berjaya memanc!ng dua striker sensasi di Liga Malaysia bagi menghadapi musim 2020 meleg@kan penyokong L@ng Merah dan kerja yang tersusun tersebut dipuji.

Presiden Kelab Penyokong Jagvh Utara (JUFC), Mohd Safarizal Mohd Sobri berkata, selepas Kedah keh!langan Fernando Rodriguez serta Jonathan Bauman yang tidak disambung k0ntrak, pengurusan KFA pantas mencari pengg@nti yang dilihat lebih berkualiti dan terbvkti t@jam di depan gol iaitu Kipre Tchetche dan Kpah Sherman.

Menurutnya, ada peny0kong yang mempert!kaikan keputusan KFA mel3paskan penjar!ng terbanyak pasvkan itu iaitu Fernando namun beliau percaya pasukan mempunyai alasan kukuh untuk membuat keputvsan tersebut.

“Saya sangat bersetvju pemilihan Kipre dan Kpah yang dikenali gandingan 2K sebagai striker import Kedah pada musim 2020. Keputusan tepat dan sudah dijangka oleh peminat fanatik Hijau Kuning berdasarkan cakap-cakap di kedai kopi sebelum ini.

“Striker seperti mereka berdua sudah terbukti mempunyai repvtasi penyvdah baik malah mereka berpengalaman luas dalam liga Malaysia,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Mohd Safarizal yang juga jurucakap Gabvngan Ukhwah L@ng Merah (GULM)

berkata, pihaknya yakin Kipre dan Kpah mampu membantu pasukan dalam sa!ngan musim depan termasuklah di peringkat kelayakan AFC yang dijadualkan Januari 2020.

Menurutnya, penyokong juga meletakkan harapan tinggi kepada muka-muka baru yang dibawa masuk oleh Ketua Jurulatih, Aidil Sharin Sahak serta beberapa muka lama yang dikekalkan.

“Walaupun status Kipre dan Kpah agak gah tetapi kami harap mereka pantas menyesuaikan diri dengan takt!kal yg akan diterapkan oleh Aidil nanti.

“Kedah bergerak sebagai satu pasukan sejak dahulu lagi dan kejayaan itu hadir atas sem@ngat kerjasama pasukan yang tinggi dan keharm0nian seperti itu yang perlu dikekalkan yang penyok0ng mahu saksikan,” katanya.

Terdahulu, Kipre yang merupakan striker Terengganu FC sejak 2017 tiba di Lapangan T3rbang Sultan Abdul Halim pagi tadi dan disambut oleh penyokong setia Lang Merah dan pengurusan KFA.

Pemain itu akan menjalani ujian kecergasan terlebih dahulu sebelum menandatangani kontrak rasmi yang dijadualkan diadakan pada 3 Disember ini.
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/59655/BERITA/Sukan/Gandingan-2K-lebih-berkualiti-terbukti-tajam
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *