TRW Dah Mula Tunjuk Tar!ng

NEGERI Sembilan bangkit daripada ketinggalan untuk mengikat Kelantan dengan keputusan seri 2-2 pada aksi Liga Premier di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu sebentar tadi.

Negeri Sembilan terlebih dahulu di depan menerusi sepakan penalti yang disempurnakan oleh Jose Neto pada minit ke-14. Sep@kan itu berpunca daripada tindakan pertahnan Kelantan, Mohamad Khairul Asyraf Ramli yang menjatuhkan Nur Shamie Iszuan Amin.

Tersentak dengan jaringan awal pelawat, Kelantan bangkit mengikat kedudukan 1-1 menerusi jaringan Mohammad Amirul Shafik Che Soh pada minit ke-28.

Pemain muda, Mohammad Amirul Shafik hampir menambah jaringan kedua The Red Warriors , namun rembatannya sekadar melepasi gawang Negeri Sembilan pada minit ke-35.

Pada babak kedua, Kelantan cuba menggandakan jar!ngan tetapi ketumpulan penyudah menggagalkan hasrat itu walaupun mereka memiliki deretan peluang terhidang.

Pada minit ke-55, Mohamad Fikri menyelamatkan gawang gol Kelantan daripada diboc0ri apabila menepis tandvkan silang pemain pelawat, Izaaq Izhan Yuswardi.

Jaringan kedua Kelantan hampir menjelma pada minit ke-74, namun rembatan Muhammad Hakimi Abdullah berjaya diselamatkan oleh pemain pertahnan pelawat.

Gol yang dicari TRW akhirnya kunjung tiba pada minit ke-82 apabila perancang tengah sensasi, Nik Akif Syahiran Nik Mat tenang menyempurnakan sepakan penalti.

Ketika Kelantan hampir membawa pulang tiga mata penuh, Igor Carneiro muncul watak pemvsnah apabila meledak gol penyamaan Negeri Sembilan pada minit ke-87.

sumber:SH