Tok G@jah Sudah Mula Rindukan Matt Davies

Pertah@nan kiri Pahang, Faisal Rosli mahukan para penyok0ng sentiasa berada bersama mereka dan terus menyokong untuk membantu meningkatkan semula semangat mereka. Ini kerana, bukan sahaja para penyokong yang terkesan dengan kehilangan kapten pasukan, Matt Davies, tetapi seluruh pasukan turut merasai ketiadaan pertah@nan kanan Tok G@jah itu.

Matt Davies telah sah menyarung jersi Johor Darul Ta’zim (JDT) untuk saingan Liga Super 2020 baru-baru ini, di saat semua pasukan dalam fasa akhir persediaan sebelum liga bermula.Liga Malaysia akan mula membuka tirai pada 28 Februari depan dengan perlawnan Piala Sumbangsih yang menemukan JDT dan Kedah serta beberapa aksi Liga Super esoknya.

Sudah bersama sejak musim 2015, Faisal Rosli dan Matt Davies sudah melalui pelbagai suka duka bersama Pahang di benteng pertah@nan, menyebabkan dirinya turut terkesan dengan pemergian secara tiba-tiba pertah@nan kacvkan Malaysia-Australia itu tempohari.Pada masa sama, Faisal Rosli juga berkata, Matt Davies adalah kapten pasukan yang banyak memberi arahan dan bertanggungjawab dalam memperkemaskan Pahang. Banyak kenangan manis dan pahit untuk dikenang kerana dia juga kapten dan sudah pasti ketiadaannya memberi kesan yang mendalam buat kami, ujarnya kepada Berita Harian. Lebih-lebih lagi, ketiadaan Davies berlaku ketika saingan Liga Malaysia, khususnya Liga Super bermula minggu depan, tambahnya lagi yang kini sudah berusia 30 tahun. Namun, sebagai pemain, Faisal Rosli bersama rakan sepasukan lain akan tetap memberikan yang terbaik kepada pasukan untuk melakar keputusan yang terbaik pada musim depan.

Bagaimanapun, perjuangan tetap perlu diteruskan dan percaya Pahang tetap berada pada prestasi terbaik untuk menghadapi saingan musim ini. Sokongan padu peminat diharap berterusan untuk memberi m0tivasi dan semangat kepada kami, ujar Faisal Rosli yang juga lebih mesra dipanggil Tocang.Dalam aksi persahabatan yang dilangsungkan tertutup baru-baru ini, Pahang dikejutkan Terengganu FC, tewas 1-4. Gol Pahang adalah menerusi jaringan sendiri pertahan@n lawan. Pahang akan membuka tirai Liga Super pada 29 Februari berdepan Selangor di Stadium Darul Makmur, sebelum berkunjung ke laman lawan untuk menent@ng PJ City FC pada 6 Mac 2020.

KREDIT FOTO: PAHANG FA