“Tiada istilah seri atau k@lah”

PRESIDEN P3rsatuan B0lasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Haji Mohd Amin menagih tiga mata penuh daripada skuad H@rimau M@laya menj3lang perl@wanan kelima Kumpulan G Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 men3ntang Indonesia di Stadium Nasional, Bukit Jalil, Selasa malam.

Harapan tersebut dis@ndarkan kepada skuad kendalian Tan Cheng Hoe ini bagi memastikan pasukan negara terus berada dalam pers@ingan mer3but tempat ke pusingan seterusnya dan layak ke Piala Asia 2023.

“Saya melihat perl@wanan malam ini cukup istimewa kerana kita boleh lihat, walaupun perl@wanan pada hari bekerja (Selasa), tiket telah pun habis dijual pada Sabtu lalu.

“Para peny0kong H@rimau Mal@ya menganggap pert3muan dengan Indonesia ini satu pert3mbungan ‘riv@l’. Jadi menjadi tanggungjawab para pemain untuk menterjemahkan kem3nangan dan kejayaan pada @ksi malam ini.

“J@ngan kec3wakan para peny0kong kita yang hadir ke stadium. Ti@da seri atau kalah, hanya kem3nangan kerana ia penting untuk im3j dan m0ral pasukan untuk terus bers@ing dalam Kumpulan G ini.

“Saya yakin para pemain memiliki kualiti untuk meneruskan m0mentVm dan meraih kem3nangan ketiga berturut bulan ini selepas kita berjaya men3waskan Tajikistan 1-0 dan Thailand 2-1.

“Apa pun, j@ngan terlebih yakin kerana Indonesia walaupun telah kalah kesemua empat perl@wanan sebelum ini, mereka juga pasti mahu mencipta k3jutan,” jelasnya ketika s3si bertemu pemain-pemain pagi Selasa.

Turut hadir, Timbalan Presiden FAM, Datuk Mohd Yusoff Mahadi yang juga p3ngurus pasukan serta Datuk Posa Majais, penolong pengurus pasukan.

Hamidin turut menasihati para peny0kong H@rimau M@laya supaya menjaga tingkah laku dan hanya f0kus untuk memberikan s0kongan padu kepada para pemain yang ber@ksi di atas padang tanpa sebarang pr0v0kasi kepada peny0kong pasukan lawan d3mi memastikan kel@ncaran perlawanan malam ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *