Taktikal Lain Digunakan Untuk Unity Shield -Aidil

AKSI merebut kejuaraan Unity Shield menent@ng Perak untuk musim 2020 di Stadium Perak di Ipoh malam esok menjadi medan terbaik buat Kedah dalam persiapan memulakan kempen Liga Malaysia musim ini. Pertembvngan dua jaguh b0la sepak utara itu bakal menjadikan tumpuan utama penyokong dan peminat bola sepak tanah air.

Ketua Jurulatih Kedah, Aidil Sharin Sahak berkata, persiapan dan kerja keras dilakukan skuadnya untuk musim 2020 ini mahu di teruskan dengan mengekalkan rekod kejuaraan edisi pertama tahun lalu selepas melakar kemenangan 2-0 di Stadium Darul Aman. “Kami sedar ia bukan tugas mudah dan dijangka berdepan cabaran sengit dari Perak kerana pasukan yang berpengalaman dikendalikan oleh Mehmet Durakovic sudah membuktikan cabaran serta sa!ngan yang hebat dalam Liga Malaysia.”

“Kami merupakan pasukan ‘underd0g’ pada perlawnan kali ini kerana kami akan berkunjung dan beraksi di Stadium Perak dan akan berhadapan dengan penyokong pihak lawan. “Menyentuh mengenai barisan kesebelasan terbaik untuk memulakan kempen Liga Malaysia musim ini Aidil menganggap perancangan itu tertakluk kepada strategi dan taktikal berbeza pada setiap perlawnan yang bakal ditempuhi.

“Kita akan cuba apa yang kita perlu untuk perlawnan menent@ng Perak ini dan mungkin akan kita lakukan sedikit perubahan dalam menentukan barisan terbaik nanti.” kata Aidil yang memasuki musim kedua sebagai pengendali utama skuad Lang Merah. Dia turut berharap semua pemainnya bebas dari sebarang kecede raan dalam membvru kejayaan pada kejohanan tahunan itu.

“Perkara penting adalah kita harus bermain tanpa ada sebarang kecede raan kerana kami bakal menempuh aksi perlawnan permulaan penting berdepan Johor Darul Ta’zim (JDT) bagi merebut Piala Sumbangsih pada 28 Februari ini.” katanya.

Sumber:HM