Taktikal Dollah Tidak Menjadi

Perak bangkit daripada ketinggalan 0-3 pada babak pertama untuk mengikat Pahang 3-3 dalam aksi Liga Super di Stadium Darul Makmur di sini malam ini.

Pahang memperoleh gol pertama pada minit kelapan menerusi jaringan R. Dinesh hasil lor0ngan bola Nik Muhammad Shariff Haseefy Lazim.

Pada minit ke-26, Pahang melebarkan jurang gol menerusi Nik Muhammad Shariff yang berjaya melepasi pertahnan Perak sebelum melakukan remb@tan kencang menew@skan penjaga gol pelawat, Muhamaad Hafizul Hakim.

Terus menggandakan asakan dan pada minit ke-41 giliran Ivan Carlos pula mencatat nama sebagai penjaring gol untuk memastikan Tok G@jah mendahului dengan selesa 3-0.Bermula separuh masa kedua, anak buah Mahmed tidak menunggu lama untuk mendapatkan gol pertama menerusi K. Partiban.

Ser@ngan bertali arus skuad Perak nyata tidak menyenangkan Dollah yang akhirnya memasukkan Dickson Nwakamae untuk membantu kembali jentera ser@ngan Pahang membvrv gol.

Namun taktikal Dollah kurang menjadi apabila Muhammad Shahril Fitri pula menew@skan penjaga gol Pahang, Mohd. Helmi Eliza pada minit ke-84 untuk merapatkan jurang gol.

Nasib Pahang terus mal@ng selepas Partiban sekali lagi mer0bek gawang tuan rumah pada minit ke-90 sekali gus menamatkan perlawnan dengan kedua-dua pasukan berkongsi satu mata.