Tak mungkin lolos lagi

TONGGAK perthanan skuad Bawah 22 tahun (B-22) negara, Muhammad Irfan Zakaria 0ptimis mampu membentuk persefahaman yang lebih ampuh bersama rakan-rakan sepasukannya menjelang pertemuan men3ntang Filipina pada @ksi kedua Kumpulan A Sukan SEA 2019 di Stadium Memorial Rizal, Filipina esok.

Pada aksi pembukaan men3ntang Myanmar yang menyaksikan H@rimau Muda sekadar mencatat keputusan seri 1-1 Isnin lalu, Irfan digandingkan bersama-sama kapten, Adam Nor Azlin serta Dominic Tan di barisan pert@hanan.

Menyedari ada kel0mpongan yang masih boleh diperbaiki selepas @ksi tersebut, Irfan bertekad meng3kang jentera s3rangan Filipina yang pastinya mendapat s0rakan padu daripada peny0kong sendiri nanti.

“Perlawanan pertama banyak kekvrangan… kami juga telah melihat kes!lapan, kel3mahan dan kekvrangan menerusi analisis video. Selepas ini kami akan cuba sedaya upaya untuk meningkatkan pr3stasi.

“Saya harap kami dapat memberikan @ksi yang lebih baik apabila men3ntang Filipina nanti. Saya yakin Filipina juga sudah pasti mahukan kem3nangan pada perlaw@nan kedua ini selepas mereka seri dengan Kemboja,” katanya ketika ditemui pada sesi latihan di Stadium Memorial Rizal, Manila hari ini.

Irfan, 24, yang membuat pen@mpilan ketiga pada temasya dwitahunan itu sejak edisi 2015 bersama-sama Adam Nor Azlin, 23, merupakan dua pemain lebih umur mewakili skuad B-22 negara pada Sukan SEA kali ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *