T0k Gajah Paksa Kami Kerja Keras

Kekalahan 0-2 Sabah di tangan tuan rumah, Pahang dalam aksi ke-3 CIMB Liga Super 2020, semalam adalah berpunca daripada skuad Tok Gajah memaksa mereka bermain secara ‘long ball’.Corak permainan ‘long ball’ secara terus kepada penye rang bukan corak yang dimahukan jurulatih Sabah, Kurniawan Dwi Yulianto namun Pahang yang menekan secara agres!f sepanjang telah memaksa mereka melalukan sedemikian.

Pahang mengambil in!siatif melakukan pressing secara agres!f sehingga memaksa kami untuk bermain (secara) long ball dan ini sebenarnya bukan karakter kami bermain.Saat kami melakukan long ball, kami hilang (penguasaan) bola kerana dua pertahanan mereka cukup tinggi dan ini yang dimanfaatkan oleh pasukan Pahang. kata Kurniawan dalam sidang media selepas perlawnan.

Namun beliau yang merupakan bekas pemain kebangsaan Indonesia mahu Sabah mengambil pengajaran dan mempertingkatkan corak permainan sebelum melayan kunjungan Perak, sabtu ini.Kita akan perbaiki (perkara) ini sebelum aksi ke-4 di laman sendiri bertemu Perak, dan kita tahu Perak adalah pasukan yang kuat. tambahnya.

Selepas mengharungi tiga perlawnan, juara Liga Premier 2019 ini menghuni tangga ke-6 CIMB Liga Super 2020 hasil daripada satu kemenangan, satu seri dan satu kekal@han.

sumber:foxsports