Skuad Pahang FA Bakal Dirombak

SHAH ALAM: Ketiadaan Mohamadou Sumareh mula dirasai pasukan Pahang selepas skuad Tok Gaj@h tewas 0-1 di tangan UiTM FC dalam aksi Liga Super di sini, kelmarin.

Ketua jurulatih Pahang, Dollah Salleh mengakui keced3raan yang dihadapi tonggak utama, selain ketiadaan Sumareh mewujudkan kelem@han utama pasukannya di bahagian tengah dan ser@ngan.

Justeru, bekas pengendali skuad Harim@u Malaya itu berkata akan melakukan sedikit r0mbakan di dua bahagian itu untuk mengharungi aksi akan datang berdepan pasukan tangga terc0rot PDRM di Kuantan, Sabtu ini.

Sebelum perlawnan saya memang khuat!r dengan pasukan Pahang sebab ramai pemain ced3ra. Hari ini (kelmarin) saya letak juga Dickson (Nwakaeme) bermain di bahagian depan, tapi nampaknya dia tak boleh tunjukkan prestasinya dalam keadaan kes@kitan.

Saya tiada masalah dengan bahagian pertahanan, cuma hari ini (kelmarin) sebenarnya bahagian tengah dan ser@ngan serba tidak menjadi. Pada 15 minit awal kita nampak macam nak menjaringkan gol, namun selepas itu saya lihat kita seakan hilang punca.

Banyak hantaran kita serba tak menjadi dan mungkin saya akan buat r0mbakan sedikit. Setakat ini Dickson ced3ra, Carlos pun ced3ra, dengan ketiadaan Sumareh, jadi kena berlaku juga r0mbakan sedikit khasnya di bahagian tengah dan ser@ngan, katanya.Ia adalah kekalahan kedua yang dialami Pahang selepas Liga Malaysia (Liga M) kembali bersambung apabila mereka turut tewas kepada juara bertahan Johor Darul Tazim (JDT), minggu lalu.

Kekalahan itu menyaksikan Pahang kekal mengumpul enam mata dan berada di kedudukan kelapan Liga Super dengan saingan masih berbaki lima perlawnan.