Setia bersama Pasukan Perak

Pasukan Perak memulakan langkah bagi mempersiapkan pasukan untuk menghadapi sa!ngan Liga Malaysia musim hadapan dimana Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA) telah memvktamadkan k0ntrak beberapa pemain tempatan dan juga imp0rt.

Presiden PAFA, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu mengesahkan pihaknya hanya mengekalkan dua pemain import iaitu Leandro Dos Santos serta seorang lagi pemain iaitu Careca daripada skuad musim lalu. PAFA akan menandatangani dua lagi pemain import dalam masa terdekat dan memilih untuk tidak mengisi ku0ta pemain imp0rt Asean.

“Saya sangat bersyukur ada dalam kalangan pemain tempatan menandatangani k0ntrak semula dan kita masih ada lagi pemain import (yang akan diambil).

“Kita ada perancangan ambil pemain imp0rt lain tetapi tak boleh diumumkan. Saya secara peribadi merasakan pemain sedia ada sudah mencukupi tetapi mungkin jurulatih merasakan perlu ada pertambahan pemain untuk mengvatkan bahagian tertentu kita akan bagi,” 

Selain mengekalkan Leandro dan Careca, PAFA turut mengekalkan khidmat beberapa pemain tempatan yang menjadi nadi pasukan pada musim 2019 seperti ketua pasukan, Shahrul Saad dan pemain sayap, J.Partiban. Pemain lain seperti Firdaus Saiyadi dan Nazirul Naim dikhabarkan turut kekal bersama Perak musim hadapan.

Akan tetapi, juara Piala Malaysia 2018 itu turut kehil@ngan khidmat pemain penting yang lain seperti Nor Hakim Hassan, Brendan Gan yang menyerta! Selangor serta Nasir Basharuddin yang menyertai Terengganu FC.