Semua Pemain Lang Merah Berkumpul dan ceria Berlatih

LATIHAN menggunakan aplikasi teknologi secara langsung atau live kendalian jurulatih kecergasan skuad Kedah, Azmi Ibrahim tetap meriah meskipun semua pemain tidak berdepan secara biasa sepanjang tempoh Perintah Kawalan Keselamatan bagi mengawal wabak C0vid-19 sejak lebih sebulan lalu. Semua pemain Lang Merah dilihat tetap ceria dan bersemangat secara harmoni dalam menjalankan latihan menerusi klip video berdurasi sembilan minit yang dimuatnaik dan dipaparkan Persatuan Bolasepak Kedah dalam laman rasmi FA Kedah semalam.

Menurut pengurus pasukan, Al-Naliq Hasmi Abu Hassan, latihan selama satu jam setiap sesi yang diadakan secara live dalam talian itu berjaya melahirkan suasana ceria dan bersemangat dalam kalangan semua pemain, jurulatih dan juga staf pasukan. Ilham mengadakan latihan secara langsung ini bermula selepas ketua jurulatih, Aidil Sharin Sahak berbincang bersama barisan kejurulatihannya , dan sebaik sahaja memaklumkan latihan berkenaan, semua pemain memberi reaksi dan sambutan yang baik.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=833199987165898

Termasuk hari ini merupakan kali ketiga kami aktif secara live bersama dan ini menceriakan suasana latihan walaupun semua pemain kini berada di rumah masing-masing sepanjang tempoh PKP ini. Semua pemain nampaknya begitu bermotivasi dan boleh dikatakan semua rindu untuk kembali berlatih bersama setelah berlatih bersendirian sejak lebih sebulan, katanya.