Selamat Bersara Otai

Selepas dua dekad mewarnai kancah Liga Malaysia, pemain pertahanan berpengalaman negara, Norhafiz Zamani Misbah mengambil keputusan untuk bersara dari dunia bola sepak pr0fesional.

Perkara ini dikongsikan oleh wartawan Astro Arena, Zulhelmi Zainal Azam dimana persaraan Norhafiz ini bermakna hanya Indra Putra Mahyuddin yang masih ber@ksi dari skuad bimbingan Allan Harris.

Norhafiz Zamani Misbah merupakan salah satu pemain pertah@nan tengah terbaik yang pernah mewarnai saingan liga bola sepak tanah air. Sepanjang karier beliau, pemain berusia 40 tahun ini pernah menyarung jersi lima pasukan Liga Malaysia selain pernah beraksi bersama skuad kebangsaan.

Ketika dibawah kendalian Norizam Bakar, Norhafiz dipanggil untuk membarisi pasukan negara dalam temasya Piala Asia 2007. Namun, Malaysia g@gal menampilkan prestasi terbaik setelah tew@s dalam ketiga-tiga perlawnan peringkat kumpulan.

Karier Norhafiz juga diwarnai dengan beberapa kejuaraan d0mestik seperti memenangi Piala FA dan Liga Super ketika ber@ksi bersama Negeri Sembilan dan Pahang.

sumber:vocketfc

Selain itu, Norhafiz juga pernah dipilih sebagai pemain pertah@nan terbaik bagi saingan Liga Malaysia musim 2011.