Selamat Berjaya dan selamat datang ke Team malaysia

Malam jumaat malam yang panasss haipp haipp betulkan pemikiran anda  panas yang dimaksudkan apabila pemain yang menjadi icon, idola dan tentunya kesayangan rokyat Kedah dilihat menyarvng jersi team rival yang paling tak disukai, Jelatan Uganda.

Dia umpama penghijrahan Tevez ke Man City (dari Man United), S. Campbell ke Arsenal (dari Spur), Ashley Cole ke Chelsea (dari Arsenal), Figo ke Real Madrid (dari Barcelona) dan Owen ke Man United (ex Liverpool).

Perpindahan ke team yang dianggap rival ini, pastinya menghadirkan pelbagai re@ksi di kalangan penyok0ng Kedah. Namun dari sudut p0sitifnya aku gembira sebab one of the best maestro akan menyarvng jersi Skuad Kebangsaan tahun hadapan.

Aku takde laa terkilan sangat walaupun secara jujurnya aku amat menyanjungi Liridon. First sebab Liridon tak lari ikut pintu belakang.. kita sendiri yang melepaskannya. Sepanjang 3 musim setengah bersama Kedah dia memberi k0mitmen dan kesetiaannya terhadap Kedah even pernah dapat tawaran lvmayan dari team tersebut.

Keduanya, dia tiada dalam perancangan Kedah… even dia pernah cakap dia tak kan main untuk team Liga Malaysia selain Kedah. Namun, keinginan untuk menyarvng jersi Malaysia amat jelas. Buat yang belum mengetahui, walaupun Liridon difahamkan sudah mendapat kerakyatan Malaysia namun untuk didaftarkan sebagai pemain natvralisasi Malaysia dia perlu bermain dalam beberapa bulan sahaja lagi dalam Liga Malaysia then baru boleh didaftarkan ke FIFA sebagai pemain naturalisasi Malaysia. So, Jelatan sanggup terima untuk kebaikan buat Skuad Kebangsaan bagi aku okey jerr.

Memang betul team tersebut, mendapat keuntvngan apabila dapat mendaftar Liridon selaku pemain tempatan tapi kita tak boleh nak salahkan depa, hakikatnya kita sendiri yang tak perlukan Liridon. So, for Liridon Krasniqi, i wish goodluck for you and welcome to Malaysian National Team.

Hope dapat bertemu masa Piala Sumbangsih nanti