Sedih Keadaan stadium memorial rizal sebelum sepak mula

Kira-kira 7 jam sebelum sepak mula acara b0la sepak Sukan SEA 2019, keadaan stadium perlawanan iaitu Rizal Memorial Stadium masih tidak bersedia untuk menjadi gel@nggang kepada sukan tersebut.

Berdasarkan gambar yang diambil oleh seorang wartawan agensi Channel News Asia, Matthew Mohan, masih ramai lagi pekerja-pekerja sedang bertungkus lumvs membuat kerja-kerja bagi mempersiapkan venue kejohanan Sukan SEA 2019 itu.

Dapat diperhatikan juga, mereka tidak menggunakan peralatan kesel@matan lengkap bagi melakukan kerja-kerja yang mungkin akan mendatangkan bahaya kepada diri sendiri selain orang awam lain yang berada disekitar kawasan.

Di bahagian luar stadium, kerja-kerja mengecat giat dijalankan walaupun stadium akan digunakan pada petang nanti. Selain itu, kawasan sekitar stadium juga masih tidak bersedia untuk menerima kehadiran pen0nton kerana banyak bes! serta perkakasan pemb!naan masih berada disitu.

Manakala dibahagian dalam pula lebih t3ruk keadaannya dimana kelihatan karpet dinding serta lampu masih ada yang belum dipasang selain wayar-wayar elektr!k yang belum dipasang dengan sempurna.

Paling mengejutkan adalah gambar keadaan bilik persalinan pemain yang boleh dikatakan tidak sempat digunakan petang nanti. Lantai bilik persalinan serta dinding dalaman jelas masih tidak siap seperti dalam gambar dibawah dan kami tidak tahu bagaimana re@ksi pasukan yang akan ber@ksi petang nanti setibanya di stadium ini.

Persediaan yang dibuat oleh Filipina selaku tuan rumah Sukan SEA 2019 ini adalah sangat mem@lukan dan tidak boleh diterima dan telah mengvndang pelbagai re@ksi negatif dari k0ntingen bakal menggunakan venue ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *