Sayap belah kanan

C0RAK permainan p@ntas yang dimiliki Indonesia akan menjadi anc@man b3sar kepada H@rim@u M@laya menj3lang aksi kelima pusingan kedua kel@yakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam ini.

Pemain b3k kanan negara, Syahmi Safari berkata, skuad G@ruda itu memiliki corak permainan pant@s kh@snya pada bah@gian sayap yang boleh meny3babkan anak buah Tan Cheng Hoe berpvtih m@ta sekiranya mengambil mudah anc@man lawan,

Menurutnya, Indonesia memiliki kelebihan dari aspek kep@ntasan pastinya akan memanfaatkan kelebihan itu tambahan pula pelawat belum mem3nangi sebarang perl@wanan selepas mengharungi empat perl@wanan.

“Saya dapati mereka (Indonesia) g3markan c0rak permainan laju khasnya bah@gian sayap yang membolehkan mereka mampu meng@wal permainan dengan baik.

“Jadi pemain-pemain skuad H@rim@u Mal@ya khasnya bahagian pert@hanan negara perlu lebih berdis1plin dan f0kus untuk meng3kang kep@ntasan pemain sayap pada masa sama perbaiki s3gera setiap kel3mahan supaya tidak diambil kes3mpatan oleh pihak pemain lawan,” kata Syahmi.

Pada @ksi pusingan pertama 5 September lalu skuad negara berjaya b@ngkit dari ketingg@lan dua gol untuk mengatasi Indonesia 3-2 pada perl@wanan di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *