Ramadhan Dalam Radar

PENGENDALI skuad H@rimau Malaya, Tan Cheng Hoe mengakui kelibat tonggak muda Johor Darul Ta’zim , Ramadhan Saifullah Usman berada dalam radarnya untuk memperkuatkan cabaran skuad negara selepas pemain H@rimau Selatan itu tampil mencipta !mpak p0s!tif dalam saingan CIMB Liga Super, lapor ZURAIMEE ZAINAL.

Menurut bekas pengendali Kedah berusia 52 tahun itu, skuad negara sememangnya memerlukan lebih ramai pemain yang memiliki karakter seperti Ramadhan Saifullah dalam membawa cabaran negara.Ramadhan Saifullah memiliki prospek besar untuk lebih menyerlah dalam arena bola sepak negara pada masa depan. Apa yang saya lihat dia tidak hanya memiliki sentvhan penyudah yang tajam tetapi juga kepantasan semasa ber@ksi di padang.

Satu lagi dia memiliki keyakinan yang tinggi dalam diri untuk mengatasi lawan di padang walaupun usianya masih dalam lingkungan 20-an, katanya kepada Sinar Harian semalam.Kelmarin pada aksi CIMB Liga Super menent@ng Selangor, Ramadhan Saifullah meled@k dua gol pada babak kedua ketika membantu juara bertahan itu mengatasi Selangor 6-1 pada aksi di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri.

Pada masa sama Cheng Hoe berharap Ramadhan Saifullah meneruskan rentak konsisten bersama H@rimau Selatan sekali gus dapat menyaingi penyer@ng import yang mewarnai slot jaringan Liga Malaysia .

sumber:SH

Saya juga berharap akan ada lebih ramai lagi pemain berkarakter seperti Ramadhan Saifullah yang sekali gus akan memberi lebih pilihan kepada jurulatih merekrut mereka dalam skuad kebangsaan, katanya.