Saya bukan menumpang

KUALA TERENGGANU: Selepas diranta1 skuad Terengganu FC (TFC) minggu lalu, bekas kapten Perak, Nasir Basharuddin pantas meny@sarkan sekurang-kurangnya satu trofi bersama skuad Penyu itu musim 2020.

Baginya skuad k#ndalian Nafuzi Zain itu memiliki p0tensi juara sebagaimana yang dibuktikan ketika menjuarai kejohanan jemputan Piala Sheikh Kamal di Bangladesh bulan lalu.

“Saya yakin TFC mampu capai kejayaan dalam liga domestik (Liga Malaysia ) musim depan, ketika menjuarai Piala Sheikh Kamal di Bangladesh, pemain skuad itu mempamerkan aksi mantap dan bert3naga.

“Saya lihat pemain muda skuad itu ada kelas tersendiri ditambah gabvngan pemain import berpengalaman seperti Lee Tuck dan Sanjar Shaakmedov, selain Faris Ramli.

“Dengan kekuatan itu, saya ingin cuba mendapatkan piala bersama TFC dan cuba mendapat sem@ksimum minit bermain pada tahun depan,” ujar pemain berusia 29 tahun itu.

Pada aksi final Piala Malaysia musim lalu, bekas pemain tengah kebangsaan itu menjadi anc@man utama kepada skuad TFC selepas membantu pasukannya meraih trofi Piala Malaysia menumpaskan TFC  4-1 menerusi penentuan s3pakan pen@lti selepas kedudukan terikat 3-3 hingga masa tambahan.

Ditanya sama ada dia yakin berada dalam kesebelasan utama kerana perlu bers@ing dengan tiga pemain import termasuk t0nggak Singapura, Faris selain Tuck dan Shaakmedov, Nasir meny3rahkan kepada barisan jurulatih untuk membuat keputusan.

“Itu terserah kepada strat3gi jurulatih, walau bagaimanapun sebagai pemain, tugas saya adalah per@gakan aksi terbaik untuk mendapatkan tempat dalam kesebelasan utama kerana tiada apa yang mustahil.

“Saya juga tidak mahu bergelar ‘penvmpang’ dalam pasukan,” ujar Nasir yang meng@kui kejayaan mer@ngkul trofi Piala Malaysia musim lalu adalah saat indah dalam kariernya lebih-lebih lagi dia berjaya mel3dak lima gol dalam saingan piala berprestij itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *