Saya bangga

KUALA LUMPUR: “Saya bangga diberi peluang meny@rung j3rsi Malaysia!” 

Itu ketervjaan yang dik0ngsi pemain tengah kel@hiran Amerika Syarikat, Wan Kuzain Wan Kamal selepas kembali ke tanah air untuk meny3rtai sesi latihan skuad Bawah 22 tahun negara (B-22) bagi menghadapi saingan Sukan SEA 2019.

Pemain berusia 21 tahun itu meng@kui peluang mewakili Malaysia sememangnya memberi erti yang besar buat dirinya dan dia akan berusaha k3ras untuk mer3but tempat dalam senarai akhir ke temasya dwitahunan yang akan berlangsung di Manila, hujung bulan ini.

“Satu makna yang b3sar apabila mewakili negara kerana ia bukan setakat mewakili diri kita sendiri namun juga keluarga dan seluruh negara. Saya akan tunjukkan bahawa saya berbangga menyarung j3rsi Malaysia.

“Saya akan cuba bersaing dan cuba lakukan apa yang saya tahu. Saya tahu saingan di sini sememangnya sengit dan saya akan terus bekerja k3ras,” katanya pada sesi latihan di Arena Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), semalam.

Dalam masa sama, semangat pemain tengah Sporting Kansas City itu jelas memb@ra apabila mahu membantu pasukan negara ber@ksi dengan c3merlang pada tem@sya itu.

“Setiap kali bermain bola sepak, sudah tentu kita mahu m3nang dan semua pasukan mahu m3nang di Sukan SEA. Tetapi saya lihat tidak ada sebab kita tidak mampu memenanginya.

“Semua pemain di sini juga baik dan seperti keluarga kerana mereka memperkenalkan saya kepada setiap orang walaupun saya tidak begitu meng3nali mereka,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *