Ronaldo terlalu hebat

FARO, Portugal: Cristiano Ronaldo mel3dak h@trik kesembilan dalam kancah antarabangsa ketika Portugal selangkah untuk meng3sahkan kem@raan ke pusingan akhir Euro 2020 dengan kemenangan besar 6-0 ke atas Lithuania, awal pagi tadi.

Peny@ndang juara Eropah itu terpaksa menunggu lebih lama untuk layak selepas satu lagi pasukan dalam Kumpulan B, Serbia turut mencatat kemenangan 3-2 ke atas Luxembourg.

Prestasi Ronaldo sebelum ini dir@gui selepas dia digantikan dalam dua perlawanan oleh jurulatih Juventus, Maurizio Sarri dengan peng3ndali dari Itali itu mendakwa striker bintangnya itu bergelut dengan kec3deraan lutut.

Situasi itu mencetus b3rang bekas striker Real Madrid itu yang bertindak meningg@lkan Stadium Allianz sebelum perlawanan tamat ketika kemenangan 1-0 Juve ke atas AC Milan, minggu lalu.

“Saya tahu dia (Ronaldo) mampu untuk bermain,” kata jurulatih Portugal, Fernando Santos. “Permainannya dihentikan berikutan keraguan mengenai keadaan fizikalnya, bagi sesiapa yang mempunyai ker@guan itu. Saya secara peribadi tiada, dan saya menyatakannya.”

Portugal ketika ini menghuni tangga kedua Kumpulan B di belakang Ukraine yang sudah pun layak dan memiliki kelebihan satu mata di depan Serbia. Begitupun, mereka boleh mengesahkan tiket ke pusingan akhir Euro 2020 tahun depan dengan kem3nangan di Luxembourg, awal pagi Isnin ini. – AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *