Piala Sumbangsih:Kpah Sherman buat pertah@nan JDT kucar kacir

JDT muncul juara Piala Sumbangsih 2020 selepas menew@skan Kedah 1-0.Pada separuh masa pertama, Kedah mengejutkan tuan rumah apabila mencipta sehingga lapan peluang di hadapan gol.

JDT pula bergelut untuk mencari rentak dan dilihat sukar untuk menembusi pertah@nan lawan.Namun dalam 10 minit terakhir sebelum tamat separuh masa, JDT berjaya mencari ruang dan akhirnya berjaya mencipta dua peluang. Peluang yang kedua itu dimanfaatkan sepenuhnya oleh JDT apabila hantaran dari luar kotak penalti ditanduk masuk oleh Mauricio.Separuh masa kedua menyaksikan beberapa kekasaran dilakukan oleh kedua-dua belah pasukan sehingga mengg@nggu rentak permainan.

Namun JDT lebih banyak menguasai permainan, walaupun dipatahkan dengan mudah oleh barisan pertah@nan Kedah.Safawi mendapat peluang didepan gol namun gagal menyudahkannya dengan baik.

Kedah juga mendapat peluang di minit-minit akhir perlawnan menerusi Kpah Sherman namun penye rang itu JDT sekaligus mengutip tiga mata penuh bagi perlawnan pembukaan Liga Super 2020.

sumber:football-tribe