Pertaruhan Yang Berbaloi,Boleh Jadi Penjaga Gol Utama Kedah

Kedah berada pada landasan terbaik untuk merebut slot ke Piala AFC musim depan selepas menvndukkan Melaka United 1-0 dalam aksi Liga Super di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur sebentar tadi.

Skuad Lang Merah buat kali kedua terpaksa beraksi di gelanggang berkecuali susulan kes C0-v!d-19 yang meningkat di Kedah menyaksikan Liga Bolasepak Malaysia  menukar venue.

Begitupun, skuad kendalian Aidil Sharin Sahak bermula garang apabila membuka tirai jaringan seawal minit ke-19 hasil tandukan Shakir Hamzah.

Tersent@k dengan jaringan itu, skuad Melaka kembali memperkemaskan ger@kan dengan melancar ser@ngan bertali arus ke gawang Kedah untuk mencari gol penyamaan namun gagal menew@skan penjaga gol muda tuan rumah Azri Ab Ghani.Penjaga gol muda ini boleh di nobatkan sebagai WIRA dalam permainan malam ini.

Bersambung babak kedua, usaha Melaka untuk mencari gol penyamaan terus buntu bagi menembusi pertah@nan Kedah.

Skuad Lang Merah pula dilihat lebih banyak bertahan dan hanya beberapa kali melancar serangan balas yang tidak berbahaya.

Kemenangan itu menyaksikan Kedah melonjak ke kedudukan kedua liga dengan mengumpul 19 mata hasil enam menang, satu seri manakala Melaka kekal di tangga kesembilan (11 mata).

Bagaimanapun, Kedah perlu memastikan kemenangan dalam aksi menent@ng Perak minggu depan bagi mengesahkan slot ke Piala AFC minggu depan.

sumber:Utusan