Permain bolasepak terbaik dunia bakal bersara?

PENGARAH sukan Juventus, Fabio Paratici menegaskan bahawa Cristiano Ronaldo tidak mempunyai r@ncangan untuk bersara sebelum berakhirnya k0ntrak semasanya.

Ronaldo menjaringkan gol ke-700 sepanjang karier pr0fesionalnya menerusi perlawanan yang meny@ksikan Portugal mengalami kek@lahan 1-2 kepada Ukraine pada Isnin malam.

Pencapaian tersebut dilihat sebagai tanda dia akan mempertimbangkan untuk meng@khiri kariernya dalam tempoh setahun atau dua tahun.

Bagaimanapun, pemain berusia 34 tahun itu tidak menunjukkan tanda-tanda dia mahu memperlahankan langkahnya dalam arena bola sepak.

Sebaliknya, Paratici percaya Ronaldo masih ada sesuatu yang ingin dikecapinya.

Tawaran semasa Ronaldo di Turin sehingga 2022, dengan ketua kelab itu yakin penerima anugerah Balon d’Or sebanyak lima kali itu akan terus bermain selepas kempen kali ini.

Ditanya mengenai Ronaldo bersara dalam tempoh dua musim akan datang, Paratici berkata: “Sudah tentu tidak.

“Ronaldo sangat f0kus dengan jaringannya dan mempunyai 0bjektif peribadi kerana dia sekali lagi menjadi calon anugerah B0la Em@s.

“Saya tidak fikir dia akan berhenti pada akhir musim ini, dan saya juga ragu-ragu dia akan tinggalkan pada akhir musim akan datang.

“Pada masa ini apa yang pasti adalah satu, kami ada k0ntrak,” katanya. – Mirror UK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *