Perlawnan Akhir Penentu Destinasi Aidil

Masa depan pengendali Kedah Aidil Sharin bersama skuad daripada utara itu masih lagi menjadi persoalan apabila beliau akan menentukan hala tujunya selepas keputusan perlawnan akhir bertemu Perak, Sabtu ini.

Aidil yang mengakui masalah dalaman yang membelenggu skuad Hel@ng Merah sebelum ini termasuk membabitkan tvnggakan gaji sudah semakin pulih tidak menolak kemungkinan untuk meneruskan k0ntraknya bersama Kedah jika mendapat tawaran yang baik.

Beliau berkata, ketika ini, barisan kejurulatihan dan pemain memberi ruang dan peluang kepada pengurusan dalam membentuk pentadbiran lebih mantap pada masa akan datang.

“Berkaitan untuk menerima tawaran daripada Kedah pada musim depan, saya tidak mahu bercakap mengenai perkara terbabit dan mahu menentukannya selepas habis perlawanan menent@ng Perak nanti.

Jika keadaan baik, kenapa tidak saya menerima tawaran daripada Kedah kerana semuanya tiada masalah dan saya menyukai suasana pasukan itu.

Saya tengok keadaan sekarang ini semakin baik, terima kasih kepada pengurusan kerana menyelesaikan tunggakan gaji selain turut menyunt!k semangat kepada pemain untuk terus mencipta kejayaan pada perlawnan akan datang, katanya, pada sidang media selepas perlawnan menent@ng Melaka di Stadium Kuala Lumpur, Cheras, semalam.

Pada perlawnan itu, Kedah terus cemerlang dalam usaha menempah slot ke Piala AFC tahun depan apabila berjaya menvmpaskan Melaka 1-0.

Walaupun terpaksa menvkar venue pada saat akhir namun itu bukan halangan kepada skuad Hel@ng Merah membawa pulang tiga mata penting untuk naik ke tangga kedua Liga Super musim ini.

Sementara itu, jurulatih berasal dari Singapura terbabit begitu berpuas hati dengan persembahan yang ditunjukkan barisan pemain muda ketika berjaya menew@skan Melaka.

Saya akui memang merehatkan pemain senior untuk menghadapi perlawanan menentang Perak Sabtu ini namun barisan pemain muda menunjukkan prestasi membanggakan.

Mereka berjaya mengekang setiap asakan lawan selain membantu memastikan pasukan membawa pulang tiga mata penting, katanya.

sumber:HM