Penyokong TRW ada Kerenahnya Tersendiri, Pesanan Buat Zamburger

KOTA BHARU – Mana-mana pihak diminta supaya jangan cepat mengkr!tik berhubung isu pengambilalihan The Red Warriors (TRW) oleh Zamburger yang merupakan seorang usahawan burger dan pakar pelaburan.

Presiden Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan Darul Naim (Kelate.Net), Mohd Nurul Mohd Yusof berkata, Zamburger perlu diberikan ruang untuk membuktikan keupayaan sebenar sebagai pemilik baharu TRW.

Jange gadvh nak takir (jangan cepat nak kr!tik). Saya lebih suka berlapang dada dan memberikan peluang kepada beliau untuk membentangkan segala bentuk perancangan TRW.

Jika nampak ‘sejuk’ (perlahan) barulah kita tegur. Teguran itu mestilah berhemah dan bukan berbentuk takiran (kritikan melampau), katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini semalam.Beliau mengulas mengenai pengambilalihan TRW oleh Zamburger atau nama penuhnya Norizam Tukiman.

Mohd Nurul berharap Zamburger yang berasal dari Johor dapat melaksanakan tugas dengan baik kerana TRW adalah ‘jiwa’ rakyat Kelantan.

Tambah beliau, sekiranya perjalanan TRW kelak dapat lancar, beliau optimis penyokong akan kembali ke stadium bagi memberikan sokongan.

Penyokong TRW ada ‘peel’ (perangai) sendiri. Kalau bola okay, stadium akan penuh.Kalau tak okay, mereka akan takir. Walaupun takir,mereka tetap akan beli jersi dan turun ke stadium untuk menyokong TRW, katanya.Pada masa sama, Mohd Nurul berharap Zamburger dapat memahami selok-belok penyokong Kelantan yang selama ini menjadi tunjang perjuangan TRW.

Sumber:SH