Penalti JDT Buat Melaka United Lemah

Johor Darul Ta’zim membuktikan status mereka selaku juara Liga Super apabila membelasah Melaka United 5-0 pada aksi terakhir di Stadium Hang Jebat malam ini.

Bagaimanapun, jaringan pembukaan skuad H@rimau Selatan hanya hadir pada minit ke-69 menerusi sep@kan penalti yang disempurnakan Leandro Velazquez selepas Fernando Rodriguez dijatvhkan pertah@nan Melaka United.

Lima minit berselang, kealpaan bent3ng skuad Hang Tuah dihukvm penyrang kebangsaan, Syafiq Ahmad yang mudah menguis masuk bola ke gawang lawan pada minit ke-74 selepas dia berjaya melep@si perangkap ofsaid.

Aidil Zafuan turut mencatat nama selaku penjaring apabila tandvkan padunya pada minit ke-78 berjaya menew@skan Norazlan Razali untuk meletakkan JDT dihadapan dengan jaringan 3-0.

Pada minit ke-84, Rodriguez terus menggembirakan kem pelawat selepas hantaran lintang Matthew Davies disempurnakan dengan baik menerusi tandvkan.

Pada penghujung perlawnan, Leandro melengkapkan malam gemilang JDT apabila sekali lagi menjaringkan gol pada masa kecedraan bagi menutup @ksi tersebut dengan jaringan 5-0.

sumber:Utusan